sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Keittiösuunnitelmat

Keittiösuunnitelmat ovat muuttuneet melkoisesti alkuperäisestä mustaksi suunnitellusta keittiöstä. Osaan tiloista olimme myös miettineet aluksi peittävää valkoista hirsipinnoille. Maalauskokeilujen myötä kokonaan puun väriset seinät alkoivat kuitenkin tuntua paremmalta vaihtoehdolta. Myös mustan keittiön tilalle aloimme miettiä muita vaihtoehtoja.

Kvikin esitettä selatessa osui silmiimme uusi vaaleanharmaa Modu, jossa runko on valkoinen ja ovet vaalean harmaat.

 Kvik Modu - Light Gray

Keittiösuunnittelua varten olimme itse miettineet jo aika tarkasti kaikki toiminnot ja sijoittelun. Alkuperäistä pohjaa muutimme hieman siirtämällä ruokakomeron ovea ja nostamalla sivutason päällä olevaa ikkunaa ylemmäs, jotta sivuseinälle saataisiin sijoitettua puolikorkeat kaapit uuneille. Alla on kuvat keittiösuunnitelmistamme.

Liesitaso takaseinällä ja allas saarekkeessa

Kuva saarekkeen takaa


Kuvassa valkoinen torni tulee olemaan takka

Kvikin keittiösuunnitelma on kaappien ja sijoittelun osalta juuri sitä mitä halusimme. Tasojen suhteen päädyimme kuitenkin vielä pyytämään tarjouksia myös muualta. Suurimpana syynä se, että Kvikin oma allas ei ollut ihan meidän mieleen ja haluamamme BlancoSubline 700-U oli töineen todella kallis. Aluksi meinasimme laittaa täyslaminaatti-tasot muualle, paitsi keittiön saarekkeeseen ja takaseinälle. Saatuamme tarjouksia kvartsikomposiittitasoista Blancon altailla, päädyimme kuitenkin laittamaan sitä kaikkiin tasoihin, sillä se on edullisempaa kuin Kvikin täyslaminaatti. Lopullista päätöstä tasoista tai niiden ostopaikaste emme kuitenkaan ole vielä tehneet. Alla olevassa kuvassa on keittiön sävyjä ja siinä keskellä tällä hetkellä vahvimmat tasovaihtoehdot: Hansakiven kvartsikomposiitit Absolute White ja Supreme White. Omaa silmää miellyttää kovasti tuo hieman kuvioitu Supreme White.

Keittiön värisävyt: Puun väriset seinät, harmaat kaapin ovet, valkoiset rungot, musta allas, kodinkoneet sekä valaisimia.


Blanco Subline 700-U allas alta kiinnitettynä

Blanco Linus-S hana

Keittiökuvissa näkyy toistaiseksi takan kohdalla pelkkä valkoinen "torni". Visioni mukainen takka, jossa luukku on tason korkeudella ja alle saa polttopuut, ei ollutkaan niin yksinkertainen toteuttaa. Osassa takkasydämiä on niin paksu pohja, ettei polttopuille olisi jäänyt tilaa, eikä mittasuhteet olisi  toimineet visuaalisesti. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että takkasuunnitelma saattaakin toteutua, eikä tarvitse turvautua plan B:hen, joka olisi ollut kahteen suuntaan aukeava korkea luukku hieman alemmas. Alla vielä kuva, josta koko idea lähti. Kuvasta poiketen polttopuukolo tulisi kuitenkin takan etupuolelle ja taso jatkuisi suoraan takan sivusta saarekkeeseen. Tällä kolmeen suuntaan olevalla lasiluukulla liekki näkyy keittiöön, olohuoneeseen sekä lasitetulle terassille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti