tiistai 10. lokakuuta 2017

Talotoimittajien kilpailutus

Arkkitehtikuvien valmistuttua keväällä aloimme talotoimittajien kilpailutuksen. Talotoimittajat valittiin sen perusteella, kenellä olisi tarjota painumatonta hirttä. Tarjouspyyntö lähti:

Näiden lisäksi Kuusamo Hirsitalojen myyjä oli meihin yhteydessä ja halusi tehdä tarjouksen painumattomalla hirrellä. Heidät olimme jättäneet tarjouspyyntöjen ulkopuolelle, sillä nettisivuilla ei ollut mainintaa painumattomasta hirrestä. Ensimmäinen tarjous, jonka saimme, oli kuitenkin tavallisella lamellihirrellä. Myöhemmin myyjä ilmoitti, että painumatonta olisi kuitenkin saatavilla, kun meidän projekti ensi keväänä alkaa. Tässä vaiheessa olimme kuitenkin jo melkein tehneet päätöksen ja hita oli hieman suppeammalla toimitussisällöllä Honkarakennetta kalliimpi.

Kilpailutukseen meni yllättävän paljon aikaa, jotta saimme kaikki toimitussisällöt vastaamaan toiveitamme, yksityiskohdat kohdilleen ja vertailun tehtyä. Hirsissä oli myös eroja: Kontion, Honkarakenteen ja Kuusamo Hirsitalojen tarjoukset olivat männyllä ja Honkatalojen kuusella. Ollikaiselta sai molempia ja hinta oli sama. Myös hirsien profiileissa, korkeuksissa ja toteutustavoissa oli eroja.

Meitä miellytti ulkonäöltään Hongan ja Kontion tarjoama muita korkeampi niukkaprofiilinen painumaton hirsi. 

Suoraan hinnan perusteella toimittajia ei voinut laittaa järjestykseen, sillä toimitussisällöissä oli hieman eroja. Alusta asti oli kuitenkin selvää, että Honkarakenne on edullisin. Muutkin vaihtoehdot kävimme kuitenkin tarkkaan läpi. Lopulta valinta oli kuitenkin siis melko helppo ja päädyimme Honkarakenteeseen. Hinta oli kaikista tarjoajista edullisin. Lisäksi saimme heiltä toivomamme toimitussisällön ja hirsi oli myös eniten sitä tyyliä, jota haemme.

Uskomme, että keneltä tahansa kilpailutuksessa olleelta talotoimittajalta olisimme saaneet hyvän ja toiveidemme mukaisen. Palvelu oli myös hyvää ja asiallista kaikilla. 

Kellarin osalta pyysimme tarjousta sekä betonielementti, että valuharkkotoimittajilta. Näissäkin eri vaihtoehtojen vertailu oli vaikeaa toisistaan poikkeavien toimitussisältöjen vuoksi. Lopulta hinnat olivat hyvin lähellä toisiaan. Päädyimme sitten Potiuksen betonielementtikellariin laajimman toimitussisällön ja valmiusasteen vuoksi. Kellarissa on myös paljon autotalli ja varastotilaa, joiden seinät tulevat betonielementeissä valmiina. Harkoista tehtynä tasoitetyötä olisi huomattavasti enemmän sekä sisällä että ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti