maanantai 22. toukokuuta 2017

Kaihtimet - sisälle vai ulos

Olohuoneeseen on tulossa etelään, itään ja länteen suunnattuja suuria ikkunoita. Talon päädyn ympäri kiertävä terassi varmasti suojaa hieman pahimmalta paahteelta, mutta suomessa aurinko kuitenkin paistaa melko matalalta ja häikäisysuojaa tarvitaan. Ehkä myös näkösuojaa kadun puoleiselle sivulle silloin, kun ulkona on pimeää ja sisällä valot päällä.


Olohuoneessa on viisi ikkunaa, joihin tarvitaan kaihtimet

Sälekaihtimia emme halua suuriin kiinteisiin ikkunoihin ja makuuhuoneissa ne eivät pimennä riittävästi. Paras ratkaisu olohuoneen ikkunoihin olisi varmaankin screen-kaihdin: mutta sisälle vai ulos? Aikuisten makuuhuoneen ja toisen lasten huoneen kapeisiin ja korkeisiin ikkunoihin tulee varmaankin pimentävät kaihtimet, mutta millaiset verhot tai kaihtimet sopisivat ranskalaisten parvekkeiden eteen? Aikuisten makuuhuoneessa on pariovet ja lasten makuuhuoneissa ikkunat ja yhdet ovet.

Ranskalaiset parvekkeet talon pohjoispuolella

Ulos asennettuna screen-kaihtimet suojaisivat varmasti paremmin lämpenemiseltä kesä-aikaan. Niihin pitäisi kuitenkin laittaa myös moottorit, jotka nostavat taas hintaa. Ulkonäkö sekä puhdistettavuus myös mietityttävät ulkopuolelle asennettavissa kaihtimissa.

Sisäpuolelle asennettavissa kaihtimissa ei ehkä tarvitsisi moottoreita. Tämän vuoksi hinta jäisi huomattavasti ulos asennettavia kaihtimia kohtuullisemmaksi. Lämpenemiseltähän sisäpuolelle asennettavat kaihtimet eivät taas estä yhtä tehokkaasti kuin ulkopuolelle asennettavat.

Lasitetulle terassille menevään liukulasioveen ei kaihtimia tarvita. Terassille on todennäköisesti tulossa kuitenkin kaihtimet. Niistä on pyydetty tarjousta suoraan yhdeltä terassilasien toimittajalta, mutta luultavasti pyydän tarjousta myös muualta, sekä terassilaseista että kaihtimista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti