tiistai 9. toukokuuta 2017

Ruokakomero ja keittiö

Talon suunnittelu alkoi oikeastaan keittiöstä, joka on yksi kodin tärkeimmistä tiloista. Siihen kohdistui myös eniten toiveita. Heti suunnittelun alussa iselleni syntyi idea keittiön yhteyteen tulevasta ruokakomerosta, jonka voisi erottaa keittiöstä seinään sisään menevällä liukuovella.

Ruokakomeron ideana on, että sinne saa lisää pakastintilaa ja lisäksi tasotilaa, jolla mm blenderi, sauvasekoitin, leivänpaahdin ja pienkodinkoneet voivat olla jatkuvasti käyttövalmiina. Tällöin varsinainen keittiö näyttää siistiltä, eikä tavaroita tarvitse kaivella jatkuvasti kaapeista.


Pohjakuva, jossa näkyy ruokakomeron sijoittelu

Muita toiveita keittiön suunnitteluun olivat:
 • Väritys hillittyä mustaa ja valkoista sillä takaseinä on jäämässä puun väriseksi
 • Saareke, joka yhdistyy takkaan
 • Saarekkeessa on vain allas ja toisella puolella tilaa jakkaroille. Ei siis kaappeja olohuoneen puolelle
 • Tasojen materiaali kiveä tai komposiittia
 • Allas alta kiinnitettynä tasoon
 • Takaseinälle integroidut jääkaappi ja pakastin tai kaksi jääkaappipakastinta sekä liesi
 • Keittiön ilme pidetään kalustemaisena ja keveänä sillä se on osa olohuonetta
 • Ruokakomeroon paljon tasotilaa sekä täyskorkea pakastin
 • Ruokakomeron yläkaapit voivat ulottua kattoon asti
Pohjakuvasta poiketen takka on tulossa kiinni saarekkeeseen. Takan esittelen tarkemmin, kun saamme siitä suunnitelmat valmiiksi. Ratkaisusta on kuitenkin tulossa hieman tavallisuudesta poikkeava. Tässä muutamia ensimmäisiä keittiösuunnitelmia, joista olemme saaneet. Hienon näköisiä, vaikka pientä muokkausta ne vielä vaativatkin.Itseäni miellyttää alimman kuvan mukainen ratkaisu, jossa olohuoneen puolella ei ole kaappeja, vaan saarekkeen ääressä voi istua jakkaroilla. Molemmissa kuvissa on omalla tavallaan kivan näköiset hanat. Nähtäväksi jää päädymmekö ensimmäisten kuvien mukaiseen suureen hanaan vai mustaan hillitympään malliin. Kivan näköinen musta hana ulosvedettävällä juoksuputkella löytyy ainakin Blancolta. Siinä ei tosin ole astianpesukoneventtiiliä.

Blanco LINUS-S

Keittiösuunnittelu siis jatkuu vielä. Se mihin takan väriin päädymme vaikuttaa paljon myös keittiön väreihin. Takasta ei tule ainakaan slammattua valkoista hankalan puhdistettavuuden vuoksi. Olen miettinyt mustaa takkaa sekä saareketta ja muuta keittiötä valkoisena.

2 kommenttia:

 1. Ihana jättiläisruokakomero! Mulla meinasi jäädä ruokakomero haaveeksi, mutta pikkuinen saatiin lopulta mahdutettua keittiöön.
  Mielenkiinnolla tulen seuraamaan teidän projektianne!

  30vuodenunelma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihana ruokakomero . Jäi haaveeksi meille, niin olisin kierrätyspisteen ja kissojen kuivamuonat yms ihmisten kuivamuonat halunnut laittaa tuollaiseen.

  VastaaPoista