torstai 18. toukokuuta 2017

Asiaa ikkunoista ja ovista

Olin ajatellut meille suurelta osin kiinteitä ikkunoita mustilla karmeilla, sillä lähes kaikki ikkunat on mahdollista pestä ulkoa, maan tasalta tai terassilta käsin. Pidän kovasti kiinteiden ikkunoiden yksinkertaisista karmeista, jotka näyttävät todella hyviltä hirsiseinien kanssa. Lisäksi ovia on sen verran paljon, että tuuletuksen vuoksi ikkunoita ei varmasti tarvitse avata. Uskoisin että ikkunoiden pesukin on helpompaa, kun ei tarvitse availla suuria ikkunoita ja pestäviä pintojakin tulee vain kaksi ikkunaa kohden.


Honka Markissa oleva kiinteä ikkuna näyttää todella hyvältä hirsiseinässä.

Toisin kuin Markissa, olin ajatellut meidän karmien sävyksi mustaa sekä sisältä että ulkoa, joko täysin musta tai mustan harmaa.

Musta ja mustanharmaa RAL-värikartasta

Kuva Piklaksen kiinteästä ikkunasta

Kuva vastaavasta avattavasta ikkunasta

Kuten kuvista hyvin näkee kiinteissä ikkunoissa lasi jää kauniisti syvennykseen ja on ilmeeltään kauniin yksinkertainen. Avattavilla ikkunoilla tilasta tulisi hyvin erinäköinen. Varsinkin kun olin ajatellut, ettei olohuoneeseen tulisi varsinaisia verhoja ollenkaan, korkeintaan jonkinlaiset kaihtimet.


Myös ulkoapäin ikkunoiden pitää olla pelkistetyn näköiset kapeilla pielilaudoilla. Tämäkin kuva Honka Markista, jonka ulkonäkö miellyttää kovasti. Kaihtimien tarvetta on vaikea arvioida ennen talon valmistumista. Suoraa näkyvyyttä naapureista tai kadulta sisään ei korkeuserojen vuoksi ole. Joskus saattaa kuitenkin tarvita kaihtimia häikäisyn vuoksi. Tavallisia sälekaihtimia en kuitenkaan halua, eikä ne kyllä oikein toimisikaan kiinteiden ikkunoiden kanssa, kun tällöin niitä ei voi asentaa ikkunoiden väliin.

Pääovi tulee olemaan umpiovi ilman lasia, sillä oven oikealla sekä yläpuolella on ikkunat. Kaskipuun sivuilta olen löytänyt eniten itseäni miellyttävän oven. Tosin siinäkin valkoiset raidat sivuissa näyttävät ylimääräisiltä. Ehkä tämänkin saa yksivärisenä. Toinen hyvän näköinen vaihtoehto on Piklaksen Hirsi-malliston umpiovi, väriksi kuitenkin musta kuvasta poiketen. Vai olisiko puun värinen ovi kuitenkin kiva? Katoksen sisäpuolihan tulee todennäköisesti lehtikuusesta.


Kaskipuun Kouta ja Piklaksen Hirsi umpiovi

Alla on muutamia hyvän näköisiä ovia Pinterestistä poimittuna. Niissä on ikkunat oven vierellä kuten meillekin on tulossa. Oven lopulliseen väriin vaikuttaa kovasti se, mihin päädymme katoksen seinään tulevien paneeleiden suhteen. Perinteisen painikkeen sijaan tuollainen pitkä vedin olisi kyllä hyvän näköinen.Mustat ikkunan karmit kuten meille on tulossa. Sopii hienosti tammioven kanssa. Kuva Pinterestistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti