tiistai 2. toukokuuta 2017

Muista blogeista bongattua

Tonttiarvonnan ratkettua alkoi ahkera rakennusblogien, Pinterestin ja Googlen kuvahaun selailu. Tässä koottuna muutamia loistavia ideoita, joista osa saattaa päätyä meidänkin taloomme:

Vakavassa harkinnassa on mustat väliovet, joita on näkynyt paljon sisustuslehdissä ja Pinterest-kuvissa. Niistä yhdistettynä valkoiseen seinään löytyy kuvia ainakin Linnuntie 8-blogista:Useissa blogeissa on kehuttu Haapsalu Uksetehtaan ovia. Valikoimista löytyykin normaalien väliovien lisäksi haluamamme seinän sisään menevät liukuovet, joita on tulossa mm ruokakomeroon sekä eteiseen ja pukuhuoneeseen. Kävimmekin joululomalla Tallinnassa tarkoituksenamme mennä Uksetehtaan myymälään, mutta paikka oli kiinni välipäivinä, joten käynti jäi tekemättä.

Uksetehtaalta saa myös hyvän näköiset huultamattomat ovet, joita on esitelty ainakin Kaksi Savua -blogissa.

Hauska idea hiukan normaalia huomaamattomampiin ovilistoihin löytyy Villa luova-blogista.Pieni juttu koko rakennusprojektissa mutta onhan tämä Spore ovikello nyt hyvän näköinen verrattuna perus ovikelloon. Ovikellosta kerrottu tarkemmin TillinTalo-blogissa:Pinnakaiteita taloomme on tulossa sekä sisälle että ulos. Kaiteita olen googletellut sekä katsellut Pinterestistä paljon. Seuraava talo-blogista löytyikin tarpeisiimme sopivan tyyliset portaat ja kaiteet sekä sisään että ulos. Kommenteista löytyy tieto että ulkokaiteet on toimittanut Puutuli:
Suo Kuokka ja Talo-blogissa on kivan näköiset portaat, jotka ovat päällystetty kokolattiamatolla. Meillä oli ajatuksissa laittaa alakerran avoimeen aulatilaan kokolattiamattoa, mutta ehkä portaatkin voisi päällystää samalla matolla.Puuta ja kiveä-blogissa oli ihanan näköinen puuritilä kylpyhuoneessa. Itselleni tuli kyllä mieleen yhdistää tämä Koti rakennetaan tunteella-blogin ideaan arkieteisestä tavallisella lattiakaivolla ja kuramatolla. Puuta toimivampi ratkaisu kuraeteisessä saattaisi olla komposiitti. Meidän kuraeteisestä tullaan kulkemaan saunalta ulkoporeammeelle, joten ehkä komposiitti tai puu olisi kuramattoa mukavampi paljaiden jalkojen alla.


Puuritilä jalkojen alla tuo kylpyhuoneeseen tunnelmaa


Näiden lisäksi hyviä ideoita löytää Raksakimppa-ryhmästä sekä Hirsitalojen rakentajista. Siellä näin joskus hienon rimakaton näköisen katon, joka oli toteutettu Konton akustiikkalevyistä, jotka oli sahattu riman muotoisiksi. Tämä saattaisi sopia myös meidän korkeampaan olohuone-keittiö-tilaan poistamaan kaikumista. Kuvaa katosta ei nyt ole mutta näytti mielestäni paremmalta kuin perinteiset neliön muotoiset akustiikkalevyt. Kiinnitys tapahtuu rakennusliimalla. Jos alustan maalaisi mustaksi, niin ehkä syntyisi vieläkin enemmän rimakaton näköistä pintaa.

Betonilattioita on esiintynyt myös monissa blogeissa. Ensin ajattelin, ettei meille ainakaan sellaista tule, mutta pohdittuani eri vaihtoehtoja alkoi betonilattia tuntua houkuttelevalta. En haluaisi ruokapöydän alle parkettia, mutta kun ruokapöytä tulee olohuoneen puolelle, niin ei sitä oikein  saa rajattuakaan järkevän näköisesti. Tästä syntyi sitten idea yhtenäisestä pinnasta, jonka toteutukseen on löytynyt muutamia vaihtoehtoja: Epoksi, uretaani, hartsi, betoni tai mikrosementti. Vielä emme tiedä mihin päädymme, mutta yksi kauniin näköinen betonilattia löytyy Musta Ovi-blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti