tiistai 9. toukokuuta 2017

Lasten huoneet

Vanhempi 6-vuotias tyttö on innokas suunnittelemaan taloa (äitiinsä tullut siis) ja hän on kovasti suunnitellut omaa huonettaankin. Siitä tulee kuulemma metsähuone. Olin odottanut, että pikkuprinsessat haaveilevat pinkistä prinsessaunelmasta, mutta tämä idea metsähuoneesta on kyllä enemmän äidinkin mieleen. Olinhan muutenkin ajatellut jättää kaikissa makuuhuoneissa hirsiseinät puun värisiksi. Vain tummumista ehkäisevä vaha pintaan. Kaikkia väliseiniä ei kuitenkaan tulla tekemään hirsipaneelista, joten ehkä tasaiseksi maalatulle seinälle voi laittaa tytön toivomat seinätarrat. Pienempi 4-vuotias ei juurikaan keksinyt omia ideoita,  vaan siskon suunnitelmia kuunnellessaan hänkin halusi metsähuoneen.

Isommalla tytöllä oli melko yksityiskohtaisiakin toiveita:
 • Metsäpeitto (Ikean eläinaiheiset lakanat meiltä jo löytyykin ja näistä taisi koko idea huoneelle tulla)
 • Metsän eläimiä, sekä leluja että seinätarroja
 • Vihreä nurmen näköinen matto
 • Ikkunasta näkyy metsä, jota voi katsella aamulla herätessä 
 • Puun väriset seinät
 • Askartelupöytä
Ensimmäisessä luonnosversiossa makuuhuoneissa oli puolen seinän pituiset kaapistot. Arkkitehti ehdotti kuitenkin ranskalaisia parvekkeita, joista tykkäsimme, emmekä halunneet niistä luopua. Alla olevan kuvan mukaisella ratkaisulla ehjää seinäpintaa jäi kuitenkin turhan vähän ja päätimme muuttaa suunnitelmaa kaappien osalta.
Ensimmäinen suunnitelma lasten huoneista

Ajattelin että pöydän yhdistäminen vaatekaappiin selkeyttäisi ja helpottaisi huoneen sisustusta. Tässä vaihtoehdossa ranskalaisten parvekkeiden ovetkin jäävät sopivaan paikkaan ja ehjää seinätilaa jää enemmän.

Toinen suunnitelma lasten huoneista

Vale Äiti-blogissa näin samantyyppisen pöytäratkaisun, kun mitä olin itse miettinyt lasten huoneisiin. Tämä kuva on Lauri Ylösen talosta, jota on esitelty monissa muissakin blogeissa. Pohdin että kuvan mukaisen sijoittelun lisäksi yläkaappeja voisi lisätä toisen rivin alemmas. Alemmat kaapit voisivat olla normaalien yläkaappien syvyisiä eli noin 30 cm. Sen alareunaan saisi laitettua työskentelyvalon, esim. led-nauhan. Pöydän taustalevyyn tai kaappien sivuun ajattelin laittaa myös pistorasioita, ettei johtoja tarvitse viedä pöydän alle. Tällaisessa kaappiratkaisussa mahtuisi säilyttämään vaatteet, koulutarvikkeet, askartelutarvikkeet sekä lelut.


3 kommenttia:

 1. Hei, törmäsin raksakimpassa blogiisi ja silmiin pisti tutunnäköinen kuva kartasta :) Meillä myös 6v poika, syksyllä alkaa ekaluokka ja kohta 5v tyttö. Kiva tietää, että samalle tielle tulossa samanikäisiä lapsia!
  T. naapurit kakkosesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivannäköinen talo tulossa teille!

   Poista
  2. Mahtavaa että naapuriin tulee saman ikäisiä lapsia. Meidän isompi aloittaa syksyllä eskarin. Talon valmistuessa on siis varmaankin aloittanut jo koulun. Missä vaiheessa teidän suunnittelu etenee? Meinasitteko aloittaa jo tänä keväänä rakentamisen?

   Poista