tiistai 2. toukokuuta 2017

Luonnosversioita


Talomme on suunnitellut arkkitehti Virpi Pääjärvi. Ulkopuolen suhteen annoimme hänelle vapaammat kädet, kuin sisätilojen suunnittelussa. Heti ensimmäinen saamamme luonnos oli hyvin lähellä sitä, mitä lähdimme hakemaan. Nämä kuvat eivät vastaa vielä lopullista väriä, joka tulee olemaan mustaa yhdistettynä käsittelemättömään puuhun ja lehtikuuseen.

Halusimme kuitenkin kokeilla vielä miltä talo näyttäisi jos etupuolta ja päätyä kiertäisi terassi, joka yhdistyisi takapihan terassiin. Meidän mielestä tämäkin näytti oikein hyvältä. Lisäksi terassi aamuauringon puolella idässä tuntui hyvältä ajatukselta. Terassin ansioista suuriin ikkunoihin saatiin myös varjoa estämättä kuitenkaan näkyvyyttä.


Arkkitehti teki kuitenkin vielä pari erilaista ehdotusta. Ensimmäisessä niistä etupihan terassi oli tehty erillisellä lipalla. Meidän makuumme oli kuitenkin enemmän edellisen kuvan kaltainen yhtenäinen katto.


Pulpettikattoisena talo näytti täysin erilaiselta. Vaikka tämäkin näyttää todella hyvältä, halusimme pysyä harjakatossa. Pulpettikaton lappeiden suunnat olisivat myös rajanneet aurinkosähkön pois vaihtoehdoista.


Lopulta päädyimme toisen ehdotuksen mukaiseen versioon. Tässä on muutettu lähinnä talon päätyä avartamalla sitä. Lisäksi ikkunoihin on tullut pieniä muutoksia ja etuterassin oven paikkaa on muutettu. Laitetaan siis lopullisesta versiosta vielä kuva joka suunnalta.


Makuuhuoneet ovat talon pohjoispäädyssä. Kaikkiin kolmeen makuuhuoneeseen tulee ranskalaiset parvekkeet: Aikuisten huoneeseen pariovilla ja lasten huoneisiin yhdellä ovella sekä viereen tulevalla ikkunalla.

Ilta-auringon puolelle takapihalle tulee lasitettu terassi sekä mahdollisesti palju ja reilusti kattamatonta terassia. Terassi on tontin korkeimman kohdan kanssa samalla tasolla ja terassi jatkuukin siis kalliona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti